Başak Demirtaş'ın cinsel saldırı ile tehdit edilmesine karşı tepki gösteren Canan Kaftancıoğlu'na da cinsiyetçi söylemler ile saldırıda bulunuldu. AKP'li sendika yöneticisi olan Ahmet Yağcı, Kaftancıoğlu'na cinsiyetçi saldırıda bulundu.

“Vedat Muti7” kullanıcı isimli bir erkek Twitter’da, HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı hedef alan cinsiyetçi ve cinsel saldırı tehdidi içeren ifadeler kullandı. Başak Demirtaş'a yönelik cinsel saldırı tehdidine tepki gösteren CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum.. Troll diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke:(" paylaşımında bulundu. Ardından Kaftancıoğlu'nun paylaşımının altına AKP'li Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı isimli erkek cinsiyetçi söylemlerde bulundu. Yağcı paylaşımında, "Canan ben senden daha .... görmedim" diyerek cinsiyetçi ifadeler kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında cinsiyetçi ve cinsel saldırı tehdidi içeren ifadeler kullanan şahıs hakkında gözaltı kararı verdi. DHA’nın haberine göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.