Kilis Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Servis Pratisyen Hekim Hacer D., Cebrail Can Kalaycı isimli erkek tarafından yaklaşık 7 yıldır ısrarlı takip, sözlü taciz, şantaj, tehdit ve hakaretlere maruz kalmasının sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından konuyla ilgili Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Kilis Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Servis Pratisyen Hekim Hacer D., Cebrail Can Kalaycı isimli erkek tarafından yaklaşık 7 yıldır ısrarlı takip, sözlü taciz, şantaj, tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan Hacer D., hayatından endişe ediyor.

FAİLİN SUÇLARINA AĞIR DEPRESYON KILIFI

Gaziantep Doğuş gazetesinde yer alan habere göre, Kilis Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Servis Pratisyen Hekim Hacer D., Cebrail Can Kalaycı isimli erkek tarafından yaklaşık 7 yıldır ısrarlı takip, sözlü taciz, şantaj, tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan Hacer D., hayatından endişe ediyor. Hacer D.’nin yaşadıkları sosyal medyanın gündemine otururken #cebrailcankalaycıtutuklansın hastaghı ile binlerce yurttaş mesajlar attı. Konunun sosyal medyada büyük bir gündem olmasının ardından Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, "Şahıs psikolojik yönden değerlendirilmek üzere adli tıp şube müdürlüğüne gönderilmiş ve hakkında ağır depresyon nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı şeklinde rapor düzenlenmiş. Başsavcılık emniyet ve müşteki vekili ile irtibata geçip uzaklaştırma kararının ihlali ile ilgili gelişmeleri takip edecek" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde: https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/yedi-yil-boyunca-israrli-takip-ve-taciz-sucunu-isleyen-erkegin-cezalari-ertelenmis/

"FAİLİN 60-70 ADET AKTİF TELEFON HATTI MEVCUT"

"Adı geçen Cebrail Can Kalaycı hakkında müşteki Hacer Demirel'e karşı tehdit, hakaret, cinsel taciz ve şantaj suçlarından yürütülen bir soruşturma dosyası var, bu dosyada şahıs hakkında imza atma şeklinde bir adli kontrol kararı verilmiş,. Bunun dışında aile mahkemesince 7.8.2020 tarihi itibariyle 6 ay uzaklaştırma kararı verilmiş, bu tedbirin ihlal edildiğine dair dosyaya yansıyan bir durum söz konusu olmamış, GSM kayıtlarına göre kişinin şu anda 60-70 adet aktif telefon hattı mevcut, sayı çok daha fazla ama bazılarını pasif hale getirmiş."

"AĞIR DEPRESYON NEDENİYLE DAVRANIŞLARINI YÖNLENDİRME YETENEĞİ AZALMIŞ"

"Şahıs psikolojik yönden değerlendirilmek üzere adli tıp şube müdürlüğüne gönderilmiş ve hakkında ağır depresyon nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı şeklinde rapor düzenlenmiş. Başsavcılık emniyet ve müşteki vekili ile irtibata geçip uzaklaştırma kararının ihlali ile ilgili gelişmeleri takip edecek."

FAİL GÖZLEM ALTINA ALINABİLİR

"Bunun dışında kişinin gözlem altına alınması (akıl hastanesi) ile ilgili karar alınabileceği iletildi. Çünkü adli tıp raporu zaten bir sağlık kurumuna yönlendirilmesi gerektiği şeklinde görüş bildirmiş. GSM hatları ile ilgili inceleme yapılacak."