Belçika, Diyanet'e bağlı Yeşil Cami imamının oturma iznini homofobik ifadeleri nedeniyle uzatmayarak, imamın sınır dışı edilmesini kararlaştırdı.

Belçika, Genk şehri yakınlarındaki Houthalen-Helchteren’de bulunan Yeşil Cami’ye (Groene Moskee) Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’den gönderilen imamı homofobik ifadeleri nedeniyle sınır dışı ediyor. Yeşil Cami’nin ruhsatının iptal edilmesi için de yasal işlem başlatıldığı bildirildi. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın Belçika medyasına dayandırdığı habere göre, Yeşil Cami’nin imamı, Facebook hesabından, “eşcinselliğin hastalık olduğu, çürümeye yol açtığı ve İslam tarafından yasaklandığı” şeklinde birtakım mesajlar paylaştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİ+’ları hedef gösteren vaazını hatırlatan imam, ayrıca “eşcinsellik kapitalizm ve demokrasi virüsüdür” yazan bir takipçisine de teşekkür etti.

"HERKES SONUÇLARINA KATLANMAK ZORUNDA KALACAK"

Bunun üzerine Belçika hükümetinin İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi, 3 yıldır Belçika’da olduğu belirtilen imamın oturma iznini uzatmama kararı aldıklarını açıkladı. Bakan, “Toplumumuza nefret ekmek için gelenlerin burada yeri yoktur” diye konuştu. "Eşcinsel topluluğunu damgalamaya ve bu tür mesajları yaymaya daha fazla tahammül edemeyiz" diyen Mahdi, "Bir imam olarak Belçika’da çalışma hakkına sahipseniz, örnek bir göreviniz vardır. Değerlerimize uymak istemeyen herkes, sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.