İstanbul Sözleşmesi'nin iktidar tarafından hedef alınmasına yönelik tepkiler sürerken, Beşiktaş Belediyesi ilçedeki billboardlara ve bina duvarlarına QR koduyla İstanbul Sözleşmesi'ni yerleştirdi.

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, iktidarın kaldırılması talebiyle gündeme getirdiği ve erkek şiddetine karşı kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi'ni ilçenin dört bir QR kod olarak yerleştirdi. Yurttaşlar, Beşiktaş Belediyesi'nin billboardlara ve binaların üstüne yerleştirdiği afişlerde yer alan QR kodu telefonları ile okutarak İstanbul Sözleşmesi'ni okuyabilecek.

2020 YILINDA ERKEKLERİN KATLETTİĞİ KADINLARIN İSİMLERİNE DE YER VERİLDİ

Öte yandan ilçenin bazı bölgelerine yerleştirilen İstanbul Sözleşmesi afişlerinin yanı sıra, 2020 yılından erkekler tarafından katledilen kadınların isimlerine de yer verildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, AKP tarafından tekrar tekrar hedef haline getiriliyor. Ancak ‘Toplumsal Cinsiyet’ kavramının tanımını yapan ilk uluslararası sözleşme olma özelliği taşıyan İstanbul Sözleşmesi, kadınların yaşam hakkının korunması için oldukça önemli. İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan bir Avrupa Konseyi sözleşmesi. Mart 2019 itibarıyla toplam 46 devlet ve Avrupa Birliği tarafından imzalandı. Türkiye ise 12 Mart 2012’de sözleşmeyi onaylayan ilk ülke oldu.