Yazar Hasan Ali Toptaş'ın çok sayıda kadını taciz etmesinin ortaya çıkmasıyla başlayan ve Toptaş'ın özür dilemesiyle birlikte farklı isimleri de kapsayarak yaygınlaşan taciz ifşalarında adı geçen yayıncı İbrahim Çolak intihar etti.

İntihar ederek hayatını kaybettiği açıklanan İbrahim Çolak, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda "Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum" dedi. Son olarak Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çolak şu satırları yazdı: "Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum"

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİ: "DOSTUMUZU, KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK"

AKP eski Milletvekili Aydın Ünal İbrahim Çolak'ın vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Ünal, "İbrahim Çolak dostumuzu, kardeşimizi kaybettik. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

YENİŞAFAK YAZARI: "İNTİHAR ÇÖZÜM DEĞİLDİ"

İntiharı doğrulayan bir başka isim de Yenişafak köşe yazarı İsmail Kılıçarslan oldu. Kılıçarslan Twitter hesabında "Ne diyeyim, ne yazayım bilemiyorum. Bildiğim tek şey intiharın hiçbir şart altında çözüm ve uygun son olmadığı... Çok üzgünüm" ifadelerine yer verdi...

'İYİ BİR İNSAN OLMAKTI DİLEĞİM, BAŞARAMADIM'

Ankara'da bulunan ve 2015 yılında kapanan İhtiyar Kitabevi'nin sahibi İbrahim Çolak, taciz suçlamasının ardından Twitter hesabından son paylaşımlarını yaptı ve intihar etti. Çolak son paylaşımlarında "Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam. Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum" ifadelerini kullandı.

LEYLA SALİNGER İSİMLİ KULLANICI İNTİHAR ÜZERİNE HESABINI KAPATTI

Son günlere damgasını vuran 'ifşa' hareketinin ilk adımını atan @LeylaSalinger isimli Twitter kullanıcısı Twitter'da İbrahim Çolak'a yönelik olarak "Belki sizin de dilenecek bir özrünüz vardır ne dersiniz var mı öyle bir planınız?" diye sormuş, Çolak ise bunun üzerine "Elbette ki üzüp incittiğim, özrün ötesinde helalleşmek istediğim insanlar var" sözleriyle yanıt vermişti. @LeylaSalinger isimli kullanıcı bunun üzerine "İnanılmaz bir arsızlık seviyesi bu tebrikler. Helallik nedir? Gencecik kadınlara erotik mesajlar gönderip onları travmatize etmenizin karşılığı hellallik mi?" diye yazdı. Daha sonra bu tweeti silen kullanıcı hesabını tamamen kapattı. Aynı kullanıcı birkaç gün önce taciz ve şiddete uğramış kadınların hikayelerini paylaşabilecekleri bir mail adresi oluşturduklarını duyurarak kadınlara çağrı yapmıştı.