Ordu'da, Özgür Ardıç isimli erkek tarafından evinin önünde katledilen Ceren Özdemir, katledilişinin birinci yılında mezarı başında anıldı.

Ordu'da, Özgür Ardıç isimli erkek tarafından evinin önünde katledilen Ceren Özdemir, vefatının birinci yılında Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı. Anmaya Ceren'in annesi Güfer, babası Yılmaz ve ablası Gizem Özdemir ile yakınlarının yanı sıra Ordu Alevi Kültür Deneği Başkanı Hasan Yılmaz, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. [caption id="attachment_102295" align="alignnone" width="640"] Ceren Özdemir[/caption]

"BAŞKA CERENLERİN CANININ YANMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Baba Yılmaz Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının ilk günkü gibi devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Eşimin ve benim acım hiç dinmiyor. Bundan sonra demek istediğim, başka Cerenlerin canının yanmaması için toplum olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. İnsanlara mesaj olarak yolluyorum. Hepimiz çocuklarımıza sahip çıkalım. İyi çocuklar yetiştirelim, topluma kazandıracağımız çocuklar. Böyle caniler topluma yetiştirmeyelim."