Bodrum'da kadınlar, kenti kadınlar için daha güvenliği hale getirecek adımları belediye ile koordineli bir şekilde atmaya başladı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da katılımıyla kentteki kadına yönelik şiddet ve eşitlik çalışmalarına başladı.

KENT MANİFESTOSU HAYATA GEÇİYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kentteki kadınlarla bir araya gelerek imzaladığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerini içeren Kent Manifestosu meyvelerini vermeye başladı. Kadınlar, Sabancı Vakfı Hibe Programına da hak kazanarak faaliyetlerini ekonomik olarak da garanti altına aldı.

ACİL YARDIM BUTONU PROTOKOLÜ DE İMZALANMIŞTI

Bodrum, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda ilk defa adım atmıyor. Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile Acil Yardım Hattı protokolünü imzalamıştı. Protokolün bir anda ortaya çıkmadığını ve 2010 yılından beri Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin şiddete karşı verdiği mücadeleden kaynaklandığını kaydeden Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, “Özellikle de 2017 seçimlerine giderken ve seçimlerden sonra BDK, kentin kadınları ile bir araya gelme süreçleri örgütledi ve yerel seçimlerde bir manifesto yayımladı. Manifestonun ardından da Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi’ni kurduk. Kısacası manifesto ve arkasından başlattığımız stratejik plan ve eylem planı ile bu süreçlere gelindi. Belediye şiddeti önleme ya da durdurmaya yönelik kendisi bir politika belirlemedi. Bu alanda bunun mücadelesini veren kadın örgütleri, TKDF gibi yapılar öncülüğünde bütün bunlar gerçekleşti" demişti.