Bolivya'da 26 yaşındaki Leonie Dorado, ülkesindeki ilk transseksüel haber sunucusu oldu. Dorado'nın, yeni platformunu dünya çapında trans sorunlarına dair farkındalık yaratmak için kullanmayı planladığını aktardı.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da 26 yaşındaki Leonie Dorado, ülkedeki ilk transseksüel haber sunucusu oldu. Dorado'nun haber sunucusu olması, ülke için bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. GMag'in aktardığı göre, çocukken şarkıcı ve piyanist olmak isteyen Dorado için habercilik, bir tutku haline geldi. Reuters, Bolivya’nın Ulusal Müzik Konservatuarı'nda da çalışan genç haber sunucusu Dorado'nın, yeni platformunu dünya çapında trans sorunlarına dair farkındalık yaratmak için kullanmayı planladığını aktardı.

LGBTİ+ SORUNLARI HAKKINDA EĞİTİM VERECEK

Dorado, Aby Ayala TV’den gelen teklifi hemen kabul ettiğini, ailesinden ve arkadaşlarından aldığı büyük destekle Bolivya’ya LGBTİ+ sorunları hakkında eğitim vermeyi planladığını söyledi. Özellikle Dorado’nun platformunun, bölgedeki trans bireylerin “sağlık ve iş” alanlarında yaşadığı sorunlara değineceği belirtildi. Dorado, yaşadıklarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "LGBTİ+ topluluğu, milyonlarca insanın insan hakları, çalışma hakları ve saygı duyulma hakları için mücadele verdiği bir gruptur, işte tam olarak bu beni projenin bir parçası olmaya itti."

"GELECEK NESİLLERİN TEŞEKKÜR EDECEĞİ BİR DÜNYA BIRAKALIM"

Dorado, Onur ayında Facebook hesabı üzerinden takipçilerine şöyle seslenmişti: "1969’da insanların ayaklandığı ve hükümetten insan haklarını talep ettiği zamandan beri günümüzdeki bir günde yaşıyor olmak heyecan verici. Hayatımdaki en önemli şeylerden biri trans olmam değil. Hatta bunun benim hakkımda en önemsiz şeylerden biri olduğunu düşünüyorum. Haydi, becerilerimizi geliştirip, hayallerimize ve hayallerimizin ötesine, başkalarının yaptığı iyilikleri takdir edeceğimize, bizden sonraki nesillerin bize teşekkür edeceği bir dünya bırakacağımıza dair bahse girelim."