İzmir'de boşandığı kadını yaralayan ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Günay Alkan isimli erkek kendini "Maksadım kendimi öldürmekti. Fatma, kendisini çok sevdiğimi ve ona zarar vermeyeceğimi iyi biliyor" sözleriyle savunduk

İzmir'in Tire ilçesinde boşandığı kadını yaralayan fail, 15 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu fail Günay Alkan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Müşteki Fatma Tüfenkçi ve avukatlar da mahkeme salonunda hazır bulundu. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Alkan'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Heyet, sanığın cezasında iyi hal ve indirime yer olmadığına karar verdi.

BİLİNDİK SAVUNMA

Mütalaayı kabul etmediğini belirten fail Alkan, tahliyesini ve beraatini talep etti. Fail Alkan, şu ifadelerle kendini savundu: "Maksadım kendimi öldürmekti. Bıçağı da polis üzerimde bulmasın diye parkta saklamıştım. Konuşmak için yanına gittim. Beni sevmediğini söyleyince gözüm döndü. Maksadım eski eşim Fatma’yı öldürmek değildi. Çok pişmanım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Fatma, kendisini çok sevdiğimi ve ona zarar vermeyeceğimi iyi biliyor."

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, fail Alkan’ı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılış müebbet cezasına çarptırılırken, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı sanık 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti iyi hal ve tahrik indirimlerini de uygulamadı.