Samsun'da boşanma davası açan Merve Şahin'i, katleden Adem Şahin'e verilen müebbet hapis cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 'tahrik ve iyi hal' indirimi uygulanarak, 24 yıla indirildi.

Tekirdağ’da yaşayan Enis Adem Şahin, 2 Aralık 2018’de, boşanma aşamasında olduğu için Samsun’a yerleşen Merve Şahin ile konuşmak için bu kente gitti. Merve Şahin’i Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nin otoparkına götüren Adem Şahin, Merve Şahin'i 25 kez bıçakladı. Genç kadın, hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. Enis Adem Şahin ise kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandı.

KADIN CİNAYETİNE KILIF: TAHRİK ALTINDA İŞLENMİŞ

İfadesinde, “Pişmanım” diyen Şahin tutuklandı ve hakkında ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ ile ‘kasten ve tasarlayarak öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Şahin, yargılama sırasındaki savunmasında, “Olay günü, benim yanımda telefonundan başkaları ile yazışmaya başladı. ‘Sen adam mısın’ dedi. Keşke böyle olmasıydı” diyerek gözyaşı döktü.

KATİL, İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI CEZASI 24 YILA İNDİ

Mahkeme heyeti, Şahin’i ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Avukatı kararı, cinayetin tahrik altında işlendiği iddiasıyla Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne taşıdı. 1’inci Ceza Dairesi de 1 Temmuz’da verdiği kararında, Şahin’in, ‘cinayeti tahrik altında işlediğini’ bildirerek, cezayı iyi hal indirimi de uygulayarak 24 yıla indirdi.