İstanbul'da boşanmak isteyen Nurtaç Canan'ı silahla vurarak yaralayan ve olay yerinden kaçan Ragıp Canan yakalanıp tutuklandı. Nurtaç Canan öleceğini düşünerek, kanıyla “Beni Ragıp vurdu, üzülmeyin, kurtuldum” yazarak not bırakmıştı.

İstanbul Zeytinburnu'nda boşanmak isteyen eşi Nurtaç Canan'ı silahla yaralayan Ragıp Canan tutuklandı. 23 yıllık evliliği boyunca Ragıp Canan'ın sistematik şiddetine maruz kalan Nurtaç Canan, ayrılmak için İstanbul Zeytinburnu’daki evine gidince Ragıp Canan tarafından silahla vurularak yaralandı. Ayrılmak istediği Ragıp Canan isimli erkek tarafından defalarca kurşunlanan Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kanıyla evli olduğu erkeğin ismini, “Annem babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum” diyerek yazdı.

“BENİ RAGIP VURDU. KURTULDUM”

23 yıllık evliliği boyunca Ragıp Canan isimli erkeğin şiddetine maruz bırakılan Nurtaç Canan, ayrılmak için İstanbul Zeytinburnu’ndaki eve gidince Ragıp Canan tarafından defalarca silahla kurşun sıkılarak öldürülmeye çalışıldı. Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre, vücuduna 5 kurşun isabet eden Nurtaç Canan yere yığıldı. Ragıp Canan ise kadının banka kartı ve telefonunu alarak kaçtı. Hareket edemeyen Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kendi kanıyla yere şu yazıyı yazdı: ‘Annem babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum.’ Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden kaçan saldırgan Ragıp Canan'ın dün (19 Haziran) gözaltına alındığını açıkladı. Ragıp Canan, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

"BENİ DİNLEMEDİ, KONTROLÜ KAYBETTİM"

Saldırgan Ragıp Canan, ifadesinde "4 Haziran günü eşim ile Mersin'e gitme konusunda tartıştık. Kendisine sürekli işimizin olduğunu, gitmemesi gerektiğini söyledim. Eşim beni dinlemeyerek her defasında gideceğini söyledi. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Bir anda kontrolümü kaybedip kapı giriş dolabında bulunan ruhsatsız silahı gidip aldım. Bu silahı kimden aldığımı şu an hatırlamıyorum. Silahı aldıktan sonra eşime 'Gitmeyeceksin, burada kalacaksın' dedim ve kontrolü kaybedip bacaklarına ateş ettim."

KAPIYI KOMŞULAR FARK EDİP DOKTOR ÇAĞIRSINLAR DİYE AÇIK BIRAKMIŞ!

"Eşimin bacaklarından başka herhangi bir vücut bölgesine ateş etmeye çalışmadım. Olayın şoku ile kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Eşimi kanlar içinde görünce çok korktum ve olay yerinden kaçtım. Hatta kaçarken kapıyı açık bıraktım. Kapıyı açık bırakmamın sebebi komşularımın eşimi fark edip ambulans ve doktor çağırmasını sağlamaktı" dedi.

TUTUKLANDI

Savcılık, Ragıp Canan'ı ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk etti. Mahkeme de suçun niteliği, mevcut delil durumu, müştekiye ait adli tıp kurumu raporu ve rapor içeriğinde müştekide 5 kurşun yarası bulunması gibi delilleri değerlendirerek Ragıp Canan'ı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutukladı.