Ankara'da cezaevinden firar edip boşandığı kadını öldürmek için Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden Ecevit Kıymaz, otogarda güvenlik kameralarınca görüntülenince yakalandı.

Ankara'da cezaevinden firar edip boşandığı kadını öldürmek için Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden Ecevit Kıymaz, Ankara ve Yozgat polisini alarma geçirdi. Anne kızıyla birlikte hemen başka bir şehre götürülerek koruma altına alınırken, polis Sorgun Otogarı'nda güvenlik kameralarınca görüntülenen firariyi yakaladı. Ankara'da 28 ayrı hırsızlık suçundan 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ecevit Kıymaz, 2 gün önce Sincan Açık Cezaevi'nden firar etti. Kıymaz, kızı Kader K.'yı arayarak Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan Ayşe O.'yu öldüreceğini söyledi. Babasının tehditleri nedeniyle paniğe kapılan Kader K., durumu polise bildirdi. Firarinin yakalanması için Ankara ve Yozgat Emniyet Müdürlüğü ortak operasyon başlatırken, Ayşe O. ile kızı koruma altına alınmak istendi. Ancak Ayşe O., kadın sığınma evine yerleşmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine anne ve kızı, polis eşliğinde açıklanmayan bir kente götürülüp yerleştirildi.

ÜZERİNDE BOŞANDIĞI KADININ ADRESİ BULUNDU

Ankara-Yozgat arasındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Kıymaz'ın dün Sorgun ilçesine geldiğini, otogarda görüldüğünü tespit etti. Geniş kapsamlı arama çalışması başlatan polis, Ecevit Kıymaz'ı Cumhuriyet Caddesi'nde yakalayarak gözaltına aldı. Kıymaz'ın üzerinde Ayşe O.'un adresinin yazılı olduğu not kağıdı bulundu. Ecevit Kıymaz'ın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.