CHP Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin tartışmalara ilişkin 81 ilde ortak açıklama yaparak, "İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Kolları, iktidar tarafından tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlar için "kırmızı çizgi" olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Biz kadınlar elde ettiğimiz haklarımızı bugün hayatın her alanında yaşamak istiyoruz. Erkek egemen iktidar ise hukuken kazanılmış haklarımızı gasp ettiği yetmiyormuş gibi, şimdi de bu hakları tamamen ortadan kaldırmak istiyor. 2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün tam olarak uygulanıyor olsa idi birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı."

"HAKLARIMIZDAN ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

İstanbul Sözleşmesi’nin öngördüğü hakların en temel insan hakları olduğunu ve tartışmaya açılamayacağını belirten Nazlıaka, parti olarak tüm kadınların haklarını öğrenip savunacağı ana kadar sokak sokak gezeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Kadınların ölmeyeceği, öldürülmeyeceği; hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bugün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde İstanbul Sözleşmesi, bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanlara, Sözleşme’yi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz, mücadele biziz. Biz kadınlarız; biz her iki kişiden biriyiz."

ADANA'DA DA MÜCADELE VURGUSU

CHP Adana İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin okudu. Tekin, "İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz" ifadelerini kullandı. Açıklamaya CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Yasemin Yılmaz da katıldı. CHP'li kadınlar, sözleşmenin uygulanması için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.