İstanbul Sözleşmesi Yaşatır kampanyası, yurtdışındaki ünlülerin de desteğini aldı. Şarkıcı Christina Aguilera ve oyuncu Jessica Biel, Türkiyeli kadınların başlattığı sosyal medya akımına katıldı.

Şarkıcı Christina Aguilera ve oyuncu Jessica Biel, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan kadınların başlattığı sosyal medya akımına katıldı.

"KADINA ŞİDDETE SON VERELİM"

Türkiyeli kadınların İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için başlattıkları sosyal medya akımı dünyaya yayıldı. Şarkıcı Christina Aguilera ve oyuncu Jessica Biel siyah beyaz fotoğraf paylaşarak "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" dedi. Aguilera, siyah beyaz paylaştığı fotoğrafının altına, "Bu kampanyanın orjinalini öğrenerek, bir araya gelelim ve her yerde kadına karşı şiddete son verelim. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Kadınlar kadınları destekliyor" yazarak akıma katıldı.

"TÜRKİYE'DEKİ KADINLAR SİZİNLEYİZ"

Oyuncu Jessica Biel ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne olup bittiğini anlamak biraz zamanımı aldı. Basitçe söylemek gerekirse bu bütün kadınların birbirine destek olduğu konusunda küresel bir hatırlatma, özellikle de duyulamayanlar için. Türkiye'deki kadınlar, biz sizinleyiz ve sizi duyuyoruz. Ve ABD'deki kadınlar, bu da birbirimizin korumak için sesimizi kullanmamız gerektiği için bir hatırlatma. Dünyaca ünlü aktirst Nicola Kidman da bu yönde paylaşım yapan başka bir isim oldu.