Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşini şiddete maruz bıraktığı iddialarıyla ilgili, "Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım. Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu" diye konuştu.

Ayasofya Camii'nde bugün kılınan cuma namazının ardından 86 yıl sonra ibadete açılırken, gelenler arasında eski başbakanlardan Tansu Çiller de yer aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiller, bir gazetecinin sorusu üzerine oğlu Mert Çiller’in eşi Zeynep Çiller’i şiddete maruz bıraktığına yönelik iddiaları hakkında konuştu.

"ÇİZİLMEK İSTENEN BİR İMAJ VAR"

Çiller, şiddet iddiasıyla ilgili şunları söyledi: "Tabii şunu söylemek lazım, kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım. Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaleti ile dahi düşünsem, doğru ve hakikat ile örtüşür bulmuyorum. Herkes bir şey söyler ama Allah’ın da bir hesabı vardır ve zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm, aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin."