Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i cinsel saldırıya maruz bırakarak ölümüne sebep olan uzman çavuş Musa Orhan tutuklandı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde teslim olan ve işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen Musa Orhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Orhan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i cinsel saldırıya maruz bırakarak ölümüne sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması talep edildi. Ardından Orhan hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Orhan bu gelişmenin ardından teslim olmuştu.

ADLİ TIP RAPORUNA RAĞMEN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz ederek intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan, tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine Siirt Barosu harekete geçti. Orhan'ın cinsel saldırıyı kanıtlayan Adli Tıp raporuna rağmen serbest kalmasına itiraz etti. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı da Orhan'ın tutuklanmasını talep etti ve yazılı açıklama yaptı. Sosyal medyada da Musa Orhan'ın tutuklanması için yoğun bir tepki oluşmuştu. İpek Er'i ölüme sürüklemekle suçlanan Uzman Çavuş Musa Orhan tutuklandı. Siirt’te görev yapan Orhan, olay ile ilgili bir süre önce açığa alınmıştı.

SİİRT CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA TUTUKLAMA TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek Er'e cinsel istismarda bulunan Musa Orhan ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mağdur İpek Er'in cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuyoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur 07.07.2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı, şüpheli Musa Orhan'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş ve derhal soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmış ve titizlikle değerlendirilmiştir. Şüpheli 17.07.2020 tarihinde tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir.