Muğla Milas’ta yaşayan Sibel Figen Yavuz, iş ilanı üzerine görüştüğü Mutlu Erbey adlı erkeğin cinsel saldırısına uğradığını sonrasında ise fuhuş çetesine teslim edildiğini söyledi. Erbey, şikayetlere rağmen serbest dolaşıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Sibel Figen Yavuz (44), 29 Şubat’ta “Milas is ilanlari eleman Arayanlar 48” adlı Facebook sayfası üzerinden yaptığı iş başvurusunda kendisiyle irtibata geçen Mutlu Erbey’ın cinsel saldırısına uğradığını söyledi. Mutlu Erbey adlı erkeğin kendisine ulaşarak “Balık yemi” işi teklifinde bulunduğunu ve 4 Mart’ta görüşmeye gittiğini anlatan Yavuz, söz konusu çiftlik olan işyerinde cinsel saldırıya uğradığını, şiddet gördüğünü ve fuhuş çetesine teslim edildiğini belirtti. Erbey hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu ve Milas Jandarma ilçe karakolu tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirten Yavuz, sonuç alamayınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurduğunu ifade etti.

‘FUHUŞ ÇETESİYLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR”

MA’dan Esra Solin Dal’ın haberine göre cinsel uğradıktan sonra Milas Devlet Hastanesine giderek darp cebir raporu aldığını kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: “Bu kişi bir fuhuş çetesiyle birlikte hareket ediyor. Çok sayıda kadın bu kişi üzerinden fuhuş çetesinin ağına düşürüldüğü iddia ediliyor. 3 Mart tarihinde Erbey ile 40 dakikalık bir iş görüşmesi yaptım. O benden işe alınmam ve sigorta işlemleri için kimlik bilgilerimi istedi. Ben de ona sigortamın yapıldığı takdirde haciz dosyalarımın olduğunu ve parama el konulacağını söyledim. Sigortamın şimdilik yapılmasını istemediğimi ve maaşımı elden almak istediğimi söyledim. O da bana ‘Senin ne kadar icra borcun var. O bilgileri bize ver biz de muhasebeciye verelim ki ona göre kâğıt geldiği takdirde haberleri olsun’ diye konuşma yaptı. Ben de ona inanarak bütün icra dairelerini aradım ve borcumun tamamının 52 bin TL olduğunu söyledim. Ardından 4 Mart’ta Erbey’le iş görüşmesine onun aracıyla Güllükteki Fabrikaya gitmek üzere yola çıktık. Aracın içerisinde iki kişi daha vardı. Erbey’e aracın içindekilerin kim olduğunu sordum. O da bana ‘iş yerinde çalışacak yeni elamanlar’ dedi. Ardından aracın içinde bulunan kişileri farklı yerlerde indirdi. İş görüşmesi diye götürüldüğüm yerin bir çiftlik olduğunu gördüğümde geri dönmek istedim. Fakat Erbey, bana ‘dayım çiftliğe geçmiş orada bir yarım saat görüştükten sonra eve bırakacağım’ dedi. Çiftlik evine gittiğimizde orada Özlem ve Pınar adında iki kadın vardı. Ben ısrarla eve gitmek istediğimi söylediğim sırada şiddete uğradım.”

CİNSEL SALDIRI VE TEHDİT

Şiddete uğradıktan sonra Erbey, tarafından Pınar adlı bir kadına 150 bin TL karşılığında verildiğini söyleyen Yavuz, devamla şunları anlattı: “Çiftlik evine ilk gittiğimiz orada bulunanlar alkol içiyordu. Erbey de beni sürekli onların yanından dışarı çıkarıp ‘bana, benimle sevgiliymişsin gibi yap ki onlar sana icra borçların için para versin’ diyordu. Bana sürekli onlardan ‘100 bin TL iste’ diyordu. Ben de hayır sadece icra borcum 52 bin TL ve bu kadar isterim ve bunu da avukat huzurunda yapılacak prosedür çerçevesinde alacağımı söyledim. Tekrar içeri gittiğimizde Erbey, Pınar adlı kadından benim icra dosyalarımın olduğunu ve 60 bin TL para lazım olduğunu söyledi. Pınar da bana 30 bin TL vereceğini ve başka vermeyeceğini söyledi. Erbey, Pınar’a ‘Bunun icra dosyaları var ve buna senet imzalatın’ dedi. Ben de onların ellerinden kurtulmak için bu senedi bir avukat huzurunda ve çiftlik dışında imzalarım dedim. Başka çare aklıma gelmiyordu. Tuzak olduğunu anladım. Buna itiraz ettiğim zaman Pınar adlı kadın Erbey’e, ‘Şu kızı yukarı çıkar, bir konuş’ dedi. Erbey beni küçük odaya götürdü ve şiddet uyguladı. Telefonuma el koydular. 4 defa kaçma girişimimden sonra Erbey tarafından tecavüze uğradım. Yaşadıklarımdan sonra Erbey bana ‘seninle işim bitti. Seni şimdi bir adama teslim edeceğim. Ondan sonra olacakları sen düşün. Sen bana çok pahalıya mal oldun. Seni tanıdığım biri seninle ilgili tüm bilgileri bana verdi’ dedi. Sonra Erbey bana ‘istediğimizi yapmasan senin tecavüz anı görüntülerin var elimizde her yere yayarız. Seni burada öldürürüm kimsenin ruhu duymaz’ diye tehdit etti.”

“SÜR ARABAYI KIZ ÖLDÜ”

Daha sonra bir şekilde çiftlik evinden kaçtığını ifade eden Yavuz, anlatımlarını şöyle sürdürdü: “Pınar’la birlikte Ali adlı biri peşimden gelip benimle konuşup arabaya bindirmeye çalıştılar. Yere düşünce Pınar, ‘sür arabayı, kız öldü’ dedi. Benzinlikte çalışan bir kişi yanıma gelerek bana yardım etti. Hemen ardından Erbey beni telefonla aradı. Ben ona kendimi arabanın altına atıp öldüreceğimi söyledim. O da bana, benim nerede olduğumu ısrarla beni almak istediğini söyledi. Ben de ona olay anında beni tecavüz ederkenki görüntülerimi çektiğini ve beni bununla tehdit ettiğini söyledim. O da bana hayır ‘Ben senin için her şeye katlanacağım ve paraysa para, pulsa bul. Ben senin için her şeye katlanacağım’ dedi. Benzinlikteki çalışan kişi beni arabaya bindirdi ve şikâyetçi olmamı söyledi. Ardından babam ve abim yanıma geldi ve onlarla birlikte Milas İlçe Jandarma Karakolu’na şikâyette bulundum. Bu olayın ardından intihar girişiminde bulundum. Yaşadığım travmadan kaynaklı yaklaşık üç ay kekeme kaldım. Şuan kolumun iki yerinde tendon yırtığı var. Hala Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde hala tedavi görüyorum.”

KORUMA KARARI VAR, KORUMA YOK

Şikâyetine rağmen Erbey’in dışarıda rahatça dolaştığını belirten Yavuz, “Başvurduğum her yer dosyamı görmezden geliyordu. Ben de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) yazmaya başladım. Şikayet ve başvurularım üzerine bana 4 tane koruma kararı verildi. Fakat şuan tek bir koruma bile yok. Ben muhasebe işine başladım. Bana işe başladığım için koruma verilmesi gerekiyor. Bunun için Bodrum ilçe karakolu dava dosyamı istedi. İşyeri bilgilerimi karakola bıraktım. Aradan iş yerime tehdit telefonları gelmeye başladı” dedi. Milas İlçesinde bulunan fuhuş çetesinin içinde çok sayıda kişi olduğunu ve işin içinde kolluk güçlerinin de olduğunu savunan Yavuz, şunları söyledi: “Bu fuhuş çetesinde çalışan Pınar adlı kadının kardeşi ilçede kuaför salonunu var ve buraya gelen genç kızları kandırarak bu işe sürüklüyor. Ben hukuki mücadelemi verdiğim için çevremde bulunanlar ‘sen adaleti boşuna arıyorsun, çünkü Jandarma ve savcılar onların yanında ve sen hiç bir şey yapamasın’ diyorlar. Herkesten bana yardım ve destek sunmasını istiyorum. Çünkü fuhuş çetesinin önü alınmazsa birçok kadın bu tuzağa düşecek. Ben başladığım bu hukuk savaşında asla vazgeçmeyeceğim.” Öte yandan Erbey adlı erkeğin birkaç “Balık yemi” firmasının isimini kullandığı öğrenildi. Firmalar Erbey hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.