Mersin Erdemli’de 18 yaşındaki bir kadın kendisini cinsel saldırıya maruz bırakıp, tehdit eden erkek hakkında şikayette bulunarak, “Bugüne kadar hep korkup, sustum ama artık susmak istemiyorum. Can güvenliğim yok” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki bir kadın, geçtiğimiz yıl Şubat ayında H.G. isimli bir erkekle tanışarak sevgili oldu. Kadın, 23 yaşındaki H.G.’den ayrılmak istediğinde tehdit edildi. DHA’nın haberine göre H.G., kadının gizlice çektiği görüntülerini ailesine yollamak ve sosyal medyada paylaşmakla tehdit etti. Ayrıca kadına cinsel saldırıda bulundu. Geçen Haziran ayında savcılığa suç duyurusunda bulunan ve 1 yıldır cinsel yolla bulaşan HPV virüsü (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) ile mücadele ettiğini ifade eden genç kadın, "Sevgiliyken kendisiyle birlikte olduk. Gizlice kaydetmiş. Ayrılmak istediğimde ‘Elimde görüntülerin var’ diyerek, tehdit etti. Görüntüleri bana gönderdi. ‘Evime gelmezsen görüntüleri ailene yollarım, internete yayarım’ diyerek, şantaj yaptı. Korkup evine gittim. Bana ilaç verip uyutarak, tecavüz etti. Daha sonra virüs kaptığımı öğrendim, 1 yıldır tedavi görüyorum. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum" dedi.

"UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLDİ AMA FAYDA ETMİYOR"

H.G.’nin gerekli cezayı almasını isteyen genç kadın, “Bugüne kadar hep korkup, sustum ama artık susmak istemiyorum. Can güvenliğim yok. Uzaklaştırma kararı verildi ama fayda etmiyor. Ailesi, arkadaşları her gün arayarak, mesaj atarak tehdit ediyor” dedi. H.G.’nin kadını tehdit ettiğini ortaya koyan Whatsapp yazışmaları da şöyle: