Erzurum’un Narman ilçesinde bir kişinin 11 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine gerginlik yaşandı.

Olay, akşam saatlerinde Narman ilçesi 101 Evler Mahallesi mevkisinde bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, mahalle sakinleri, isminin E.K. (45) olduğu öğrenilen bir kişinin 11 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaya çalıştığını görüp, müdahale etti. Şüpheli kaçarken, yurttaşlar ağaca bağlanan çocuğu kurtardı. Yakalanan E.K. gözaltına alınarak, kaymakamlıkla aynı binada olan İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Olayı duyan yurttaşlar, kaymakamlık binası önüne toplandı. Özel harekat, çevik kuvvet ve jandarma, bölgede geniş çaplı tedbir aldı.

LİNÇ GİRİŞİMİ

Şüpheli, yoğun güvenlik önlemi altında, binanın belediyeye ait kapısından çıkarıldı. Bunu gören yurttaşlar şüphelinin olduğu araca saldırmak istedi. Bu arada araç hızlıca uzaklaşınca yurttaşlar, şüphelinin sağlık kontrolü için götürüldüğü hastaneye gitmek istedi. Güvenlik güçleri izin vermedi. Güvenlik güçleri ile yurttaşlar arasında arbede yaşandı. Kısa süren arbede sonrası kalabalık dağıldı. İlçede yaşanan gerginliğin sona ermesi için şüpheli E.K.'nın Erzurum’a gönderildiği öğrenildi.