İskenderun'da çocuğuyla oyun oynayan bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan fail İ.B. hakkında, olaydan iki yıl sonra dava açıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çocuğuyla oyun oynayan N.B. adlı çocuğu cinsel istismara maruz bırakan İ.B. hakkında, iddianame hazırlanarak dava açıldı. Eylül 2018 ile Mart 2019 tarihleri arasında istismara maruz bırakılan N.B.'nin şikayetiyle İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mart 2019'da fail İ.B. hakkında "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

1 YIL SONRA İDDİANAME HAZIRLANDI

Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Hamdullah Kesen'in haberine göre, soruşturma kapsamında 19 Nisan 2019'da gözaltına alınan İ.B., sevk edildiği İskenderun Sulh Ceza Hakimliği'nce "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak" suçlamasıyla tutuklandı. İ.B., daha sonra itiraz üzerine serbest bırakıldı. Bir yıl sonra İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İ.B. hakkında "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi, İ.B. hakkında dava açtı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde görüleceği aktarıldı.