Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkeğin yargılandığı davada mahkeme, faile takım elbiseyle duruşmalara katıldığı için “iyi hal” indirimi uyguladı.

Fotoğraf: EMRE ORMAN / csgorselarsiv.org
İstanbul'da çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunan Y.K. isimli erkeğin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme faile takım elbise ile duruşmalara katıldığı için “iyi hal” indirimi uygulayarak 30 yıl hapis cezası verdi. Dün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülen davaya fail Y.K. tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşma salonunda hazır edildi. Davaya müdahil olarak Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ni temsilen avukat Ayten Bademci katıldı.

TAKIM ELBİSEYİ GİYDİ, İNDİRİM VERİLDİ

“Nitelikli cinsel istismar” suçundan yargılanan faile, çocuğun Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ve mahkeme huzurundaki ifadeleri ile Adli Tıp Kurumu (ATK) raporları dikkate alınarak önce suçu zincirleme gerçekleştirdiğinden toplam 45 yıl hapis cezası veren mahkeme, daha sonra failin duruşmalardaki tutumunu, duruşmalara takım elbise ile katılmasını dikkate alarak “iyi hal” indirimi uyguladı.

İSTİNAFA BAŞVURULACAK

Cezayı 37 yıl 6 ay hapis cezasına indiren mahkeme, sanığa verilecek suçun TCK 61/7 maddesi gereğince 30 yılı geçmeyecek oranda verilmesi gerektiğini göz önüne alarak cezayı 30 yıl ile sınırlandırdı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği mahkemenin “iyi hal” indirimi uygulamasına karşı istinafa başvuracağını belirtti.