İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp istismar eden C.Ç’ye “iyi hal” indirimi uygulanıp 19 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan C.Ç.'nin yargılandığı davada karar çıktı. 56 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen C.Ç.'ye, toplamda 19 yıl 4 ay hapis cezası verildi. C.Ç.'nin geçmişi, suçu işledikten sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları göz önüne alınarak iyi hal indirimi de uygulandı.

4 SUÇTAN YARGILANDI

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, C.Ç. hakkında 22 Kasım'da hazırlanan iddianamede, 4 ayrı suç işlediği belirtilmişti. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede C.Ç.'nin, çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarını işlediği ileri sürülmüştü.

YARALAMADAN BERAAT, TEHDİTTEN PARA CEZASI

Bugün 5. duruşması görülen davada, C.Ç.'nin basit yaralama suçundan beraatine, tehdit suçundan 25 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

İSTİSMARDAN 16 YIL 8 AY

C.Ç. çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan önce 16 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ardından bu ceza, zincirleme suç hükümleri gereğince 20 yıla çıkartıldı. C.Ç.'nin geçmişi, suçu işledikten sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları göz önüne alınarak cezada 6'da 1 oranında indirim yapıldı ve cezası 16 yıl 8 aya düşürüldü.

HÜRRİYETTEN YOKSUN KILMA SUÇUNDAN  2 YIL 6 AY

Hürriyetten yoksun kılma suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılan C.Ç., suçu çocuğa karşı işlediği için cezası 2 katına çıkarıldı. C.Ç. suçu cinsel amaçla işlediği için cezası 1/2 oranında arttırıldı ve 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ancak bu cezada da, C.Ç.'nin geçmişi, suçu işledikten sonra ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak 6'da 1 oranında indirime gidildi ve 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Toplamda 19 yıl 4 ay hapis cezası verilen C.Ç.'nin tutukluluk hali devam edecek.