İstanbul Aydın Üniversitesi, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kutluk Özgüven'in Akit TV'de çocuk istismarını savunduğu sözler nedeniyle görevine son verildiğini duyurdu.

Aydın Üniversitesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN AÇIKLAMALAR"

Üniversite tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir. KAMUOYUNA DUYURULUR."

SÜPER KADIN BENZETMESİ İLE PEDOFİLİ ÖVÜCÜLÜĞÜ

Çocuk yaşta evliliği savunan Akit TV, Türkiye’de sosyal medyanın gündemine düşen bir programa daha imza atmış ve “Kadın erkek rolleri” konulu programa konuk olarak davet edilen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, “18 yaş öncesi bir kadının en iyi olduğu dönemdir. O döneme süper kadınlık dönemi bile diyebiliriz. 12-17 yaş aralığı kadının en verimli olduğu dönemdir ve bu dönemde çocuk doğurması gerekir” demişti.

OKUL SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul Aydın Üniversitesi, Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurmuştu. Üniversiteden yapılan açıklamada “Prof.Dr Kutluk Özgüven katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır” denilmişti.