Taşıyıcı annelik ile çocuk sahibi olmak istediğini dile getiren trans kadın Selin Ciğerci'ye, Deniz Akkaya transfobik söylemde bulunarak, "Herkes annelik normlarına uygunsa çocuk sahibi olabilir. Senin çocuğun olamaz" dedi.

İş kadın, fenomen ve trans kadın Selin Ciğerci, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından paylaşım yaparak taşıyıcı anne yöntemiyle çocuk sahibi olmak istediğini söylemişti. Dün akşam programda bu konu hakkında konuşan Deniz Akkaya ise çocuk sahibi olmak isteyen Ciğerci'ye, “Senin bu şartlarda çocuğun olamaz" diyerek transfobik söylemde bulundu.

"HERKES ANNELİK NORMLARINA UYGUNSA ÇOCUK SAHİBİ OLABİLİR"

Uçankuş TV'de canlı yayına bağlanan Selin Ciğerci, "Ben sadece isteklerimi söyledim. Ha evlatlık alırım, ha taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olurum" demesi üzerine program sunucusu Deniz Akkaya, "Herkes annelik normlarına uygunsa çocuk sahibi olabilir" diyerek homofobik bir söylemde bulundu. "Daha çocuğum olmadan böyle konuşuyorsunuz, ayıptır" diyen Ciğerci'ye Akkaya, "Senin bu şartlarda çocuğun olamaz" ifadelerini kullandı.

HAZAL KAYA'DAN SELİN CİĞERCİ'YE DESTEK

Hazal Kaya, Deniz Akkaya’nın ‘anne olamazsın’ dediği trans kadın Selin Ciğerci’ye destek verdi: “Sizin gibi aşka sahip çıkan, tek derdi bir bebeği bütün varlığıyla sevmek olan insanlar, anne baba olmak için hiçbir norma sığmak zorunda değiller. Trans hakları insan haklarıdır.” https://twitter.com/dokuz8haber/status/1306527061645828096