KESK Adana Kadın Meclisi, gözaltına alınan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve Eğitim Sen üyeleri için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada gözaltına alınan üyelerin serbest bırakılması istenildi.

KESK Adana Kadın Meclisi, gözaltına alınan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve Eğitim Sen üyeleri için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada KESK Adana Kadın Meclisi, gözaltına alınan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Derya Yulcu ile Eğitim Sen üyeleri Selman Karasu ve Saim Atılgan’ın serbest bırakılmasını istedi.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER MÜCADELESİNDE OLDUKLARI İÇİN GÖZALTINDILAR"

Evrensel'de yer alan habere göre, Eğitim Sen Adana Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada konuşan Eğitim Sen Adana Şubesi Mali Sekreteri Seher Kılıç, Derya Yulcu ve iki Eğitim Sen üyesinin hak ve özgürlükler mücadelesinde yer aldığı için gözaltında olduklarını ifade etti. Kılıç, “KESK Kadın Meclisi olarak Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Derya Yulcu ile Eğitim Sen üyelerimiz Selman Karasu ve Saim Atılgan’nın gözaltına alınmalarını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” dedi.

"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE KARŞI HER ALANDA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

KESK’li kadınlar olarak mücadelenin içinde ve en önünde yer aldıklarını ifade eden Kılıç, “Eğitim Sen olarak eğitimin kamusal, bilimsel, laik, demokratik, nitelikli ve anadilde örgütlenmesi, eğitim öğretim ortamının var olan eşitsizliklerin giderilecek şekilde yapılandırılmasının gerektiğini söylemeye devam edeceğiz. KESK’li kadınlar olarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere, kadın cinayetlerine, istismara, mobbinge karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Sendikalarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize yönelik saldırılara rağmen emek, demokrasi, sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili mücadelemizden geri durmayacağız” dedi.