Diyarbakır’da boşandığı erkek tarafından şiddet görmeye devam eden Hacer Çakar'ın isyanının ardından Kayapınar Kaymakamlığı harekete geçti.

Evli olduğu erkekten gördüğü şiddet sonucu midesi patladı, yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Hastaneden çıktığı gün yeniden şiddete uğradı. Boşandı ama şiddet devam etti. Diyarbakır Valiliği ve Kayapına Kaymakamlığı söz verdi ama sözler tutulmadı. Hacer Çakar, "Diyarbakır'da bir kadın öldürülebilir. Sesimi öldükten sonra mı duyacaksınız?" diyerek isyan etmiş ve başından geçenleri dokuz8HABER'e anlatmıştı. Haberimiz üzerine Kayapınar Kaymakamlığı harekete geçti. Sabah saatlerinde Çakar'ın evine Kayapınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan görevliler geldi. Görevliler Çakar ve çocuklarının şiddete uğrayıp uğramadıklarını sordu. Çakar ise başından geçenleri görevlilere en baştan anlattı. Çakar'ın çocukları ise görevlilere, "Babamız geliyor ve bize de şiddet uyguluyor, dövüyor" diyerek cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

Hacer Çakar, kaçarak evlendi ama evlilik hayatı boyunca şiddet gördü. Ancak birçok aile gibi onun ailesi de “Yuvan yıkılmasın, sabret düzelir” diyerek boşanmasını istemedi. 2013 yılında Hacer, o sırada evli olduğu erkek Abdullah Çakar’ın kendisini aldattığını öğrenince şiddetin boyutu her geçen gün giderek artmaya başladı. Yine eve geldiği bir gün Abdullah Çakar, Hacer’e şiddet uyguladığı sırada Hacer’in karnının üstüne basarak midesini patlattı. Hacer haftalarca yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Tüm bunlara rağmen korkusundan ve aile baskısından dolayı şikayetçi olamadı. Abdullah Çakar, “Çok pişmanım, düzeleceğim” demesine rağmen şiddete son vermedi ve Hacer’e hastaneden eve döndüğü ilk gün yeniden şiddet uyguladı.