Gaziantep’te 9 yaşındaki kızı Ceylan Aslan'ı katleden Müslüm Aslan, tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamına son verdi.

Gaziantep'te 9 yaşındaki kızı Ceylan Aslan döverek öldüren Müslüm Aslan, tutuklu bulunduğu Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki L1 Tipi Cezaevi'nde intihar etti. Aslan'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

NE OLMUŞTU?

1 yıl önce tartıştığı eşi Rukiye Aslan’ı bıçakladığı için cezaevine giren ve tahliyesinin ardından babaevine dönen eşinden 3 çocuğunu alarak yaşadığı eve dönen Müslüm Aslan, büyük kızı Ceylan’ı dövdü. Minik kızın yere yığılarak hareketsiz kalması üzerine Aslan, 155 ihbar hattını arayarak çocuğunu darp ettiğini belirterek adresini verdi. Aslan, bu sırada diğer çocukları Yusuf İlker (7) ile Bünyamin’i (5) alarak kendisinden boşanmak için dava açan ve baba evinde yaşayan Rukiye Aslan’ın Ocaklar Mahallesi’ndeki evine bıraktı. İhbarın ardından eve giden polis, kanlar içerisindeki Ceylan’ı ambulansla hastaneye kaldırırken, kaçan babayı da bir parkta yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltındaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Müslüm Aslan, tutuklanarak cezaevine konuldu.

KADINA ŞİDDET UYGULADIĞI İÇİN CEZAEVİNE GİRMİŞTİ

Kızının ölümünün ardından iki oğlu ile babaevinde yaşamını sürdüren Rukiye Aslan, boşanma davası açtığı Müslüm Aslan’dan evlilikleri süresince sürekli şiddet gördüğünü belirterek, “Eşim beni daha önce sürekli dövüyordu. Geçen yıl ramazan ayında boğazımı makasla keserek beni darp etti. Ben de çocuklarımı alarak babamın evine geldim. Ölümden zor kurtuldum. Boşanma davası açarak şikâyetçi oldum. Polisler, bunun üzerine Müslüm’ü yakalayarak cezaevine koydular. Çıktıktan sonra bana ‘barışalım sorunları halledelim’ dedi ama kabul etmedim” demişti. Kızını döverek öldürdüğünü söyleyen Rukiye Aslan, “Eşim cezaevinden çıktıktan sonra çocukları birkaç günlüğüne görmek için yanına almak istedi. Ben de babaları olduğu için izin verdim. Ama geri göndermesini istediğimde beni hep oyaladı. Çocuklarıma sürekli şiddet uyguluyormuş. Kızımı ‘annen buraya geldi mi yalan söyleme’ diyerek dövmüş" diye açıklamada bulunmuştu.