Gaziantep'te şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen ile ilgili soruşturmada, Delen'in hayatını kaybettiği evin sahibi ve erkek arkadaşı Mehmet Kaplan tutuklandı.

Gaziantep'te pencereden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen ile ilgili soruşturmada Mehmet Kaplan tutuklandı.

AVUKAT TUTUKLANDIĞINI DUYURDU

Gaziantep'te, pencereden düşerek yaşamını yitiren kız arkadaşı Duygu Delen'in şüpheli ölümünün ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan, tutuklandı.  Avukat Ömer Faruk Akan yaptığı paylaşımda "Şüpheli Sulh Ceza sorgusu ardından tutuklandı" ifadelerini kullandı. Gaziantep Barosu'ndan avukat Ömer Faruk Alkan’ın Jurnal Türkiye’ye verdiği bilgiye göre savcılık dosya hakkında gizlilik kararı aldı. Sanığın ifadesinde ise, “Beraber eve geldik. Telefonumda fotoğraflar gördü. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi yıkama gittim. Olay gerçekleşti” dediği öğrenildi.

DUYGU TEHDİT EDİLMİŞ

Tele1’den Büşra İlaslan’a konuşan Duygu’nun yakın arkadaşı, Duygu’nun tehdit edildiği için eve gittiğini belirterek, ”Mehmet Kaplan, Duygu’nun eski erkek arkadaşı. gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrılmıştı. Olay öncesinde Duygu’ya tehdit mesajı atmış. Duygu bu nedenle o eve gitmiş. Mehmet Kaplan zaten uyuşturucu bağımlısı ve daha önce de hamile bir kadının ölümüne sebep oldu. Alkollü araç kullanırken bir kadına çarptı ve hiçbir ceza almadan kurtuldu. Ailesi eli kolu uzun insanlar. Paylaşılan videolarda tedirginliği tavırları belli oluyor zaten. Evde çıkan uzun süreli uzun süreli arbede ve boğuşma olmuş. Vücudunda kırık ve darbe izleri bulundu. Duygu kesinlikle canına kıyabilecek biri değildi. Olay yerinde anlık müdahalelerle hayata döndürülmüş ama hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirmiş. Üstü örtülmeye çalışılan bu cinayette sessiz kalınmamalı. Destek bekliyoruz. Başka canlar yanmasın” ifadelerini kullandı.