Gıda Sanayi’de bilinen markalardan olan süt ve süt ürünleri üreticilerinden  Eker firması da, Twitter'daki resmi hesabından yazılı bir açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkma çağrısında bulundu.

Türkiye’de kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin sayısının artması ile birlikte İstanbul Sözleşmesi yeniden gündeme geldi. Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmasının ardından toplumun her kesiminden tepkiler gelmişti. Öte yandan bazı firmalar da İstanbul Sözleşmesi’ne destek veren açıklamalarda bulundu.Son olarak süt ve süt ürünleri firması da Eker, yazılı bir açıklamayla sözleşmeye sahip çıkma çağrısında bulundu.

EKER’DEN DESTEK ÇAĞRISI

Açıklamada "Çağdaş Türkiye’yi inşa etme yolunda bir kilometre taşı olan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmalıyız. Tüm yetkili kurumları, paydaşlarımızı ve müşterilerimizi bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı Eker'in yaptığı çağrıya Twitter adresinden destek verdi   https://platform.twitter.com/widgets.js     https://platform.twitter.com/widgets.js   https://platform.twitter.com/widgets.js