Kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişikliğe gidilmesi çağrısı yapıldı.

Ekmek ve Gül, kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, prim koşulunu sağlayamayan hamile işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişik yapılması için kampanya başlattı. Gebeliği pandemiden önce ya da pandemi sırasında başlayan birçok kadın işçi analık iznine ayrılmaları gereken 32. haftaya yaklaştı. Kendi istek ve iradeleri dışında ücretsiz izne çıkarılan ya da kısa çalışma kapsamına alınan kadın işçiler sigorta primleri yatırılmadığı için ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya. Bu durumda olan kadın işçilerin birçoğu analık ödeneğini almak için “son 1 yılda 90 gün prim ödenmesi” koşulunu pandemi nedeniyle karşılayamadıkları için mağdur ediliyor.

"KANUN TEKLİFİNİ GÜNDEME ALIN"

Ekmek ve Gül, kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, bu nedenle de 90 gün prim koşulunu sağlayamayan kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için Meclis'e yasada değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Söz konusu çağrıda, "Ekmek ve Gül’de mağduriyetlerini anlatan kadın işçilerin sesine kulak verin, bu sesi meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in verdiği kanun teklifini gündeme alın!" denildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMA ÇAĞRISI

Açıklamada ayrıca kadınlara değişikliğin yapılması için #AnalıkÖdeneğiHaktır etiketiyle video ve çağrılarını sosyal medyadan paylaşması çağrısı yapıldı. https://twitter.com/ekmekvegul/status/1335460209284820993?s=20