Yandaşlığı ile bilinen Sabah yazarı Engin Ardıç, “Şu ünlü Gezi olaylarına “acayip karı kız düşüyormuş abi” deyip katılan Z çocuklarının sayısını bilseniz şaşardınız” diyerek “Gezi Direnişi” üzerinden cinsiyetçi ifadeler kullandı.

Son dönemde yapılan araştırmalarda ‘Z Kuşağı’nın AKP’ye oy vermediği ortaya çıkınca yazılarında 'Z Kuşağına' hakaretler etmeye başlayan Sabah yazarı Engin Ardıç, bu kez de yazdığı yazısında konuyu ‘Z Kuşağı’na ve Gezi Direnişi’ne getirerek cinsiyetçi yorumlar kullanarak gençlere saldırdı. Ardıç, “Şu ünlü Gezi olaylarına “acayip karı kız düşüyormuş abi” deyip katılan Z çocuklarının sayısını bilseniz şaşardınız.” diyerek gençlere ikinci kez hakaret etti.

DAHA ÖNCE DE GENÇLERE HAKARETLER YAĞDIRMIŞTI

Yandaş Sabah yazarı Engin Ardıç,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a dislike atmalarıyla gündem olan gençlere hakaret etmişti. Ardıç, “Z kuşağı dedikleri, ‘elektronik bağımlısı’ bir kuşaktır. Bilgileri bilgisayarda karşılarına çıkan çoğu zırva ve yalan yanlış ‘site malumatıyla’ sınırlıdır. Özgüvenleri de ‘tavan’ yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. İçlerinde ‘mal ergen’ tabir edilenlerin oranı hayli yüksek” ifadelerini kullanmıştı.