Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açılış töreni sonunda fotoğraf çekimi sırasında "Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Kartal’daki Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde kadın milletvekillerine yönelik sözleri tepki çekti. Erdoğan açılış töreninin sonunda fotoğraf çekimi sırasında, "Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1279413607483179010

AKP'Lİ ÖZLEM ZENGİN "AKP'DEN ÖNCE KADININ ADI YOKTU" DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin geçen haftalarda Meclis’te yaptığı bir konuşmada, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadelerini kullanmıştı. Zengin, sözlerine gelen eleştiriler üzerine “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” sözleri ile başlayan tartışmalara ilişkin, ”Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz."