İstanbul'da bir kadın, sahte plakalı ambulansla evine gelip koruyucu elbise giyen ve koronavirüs testi bahanesiyle kendisini evden çıkaran eski sevgilisi tarafından alıkonuldu.

İstanbul'da salgın döneminde yapılan rutin uygulamayı kullanan bir erkek, hakkında uzaklaştırma kararı aldıran kadını alıkoydu.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

İstanbul'da sevgilisinden ayrılmak isteyen bir kadın, fikrini sevgilisi H.A., ile paylaştı ve ilişkisini sonlandırdı. Ayrılığı kabullenemeyen H.A. ise, genç kadının peşini bırakmadı. İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvuran genç kadın, eski sevgilisinin kendisini rahatsız ettiğini söyleyerek uzaklaştırma kararı aldırdı.

TAM TEÇHİZATLI ALIKOYMA

Eski sevgilisinin peşini bırakmayan erkek, salgını fırsat bilerek bir plan yaptı. Plakası sahte olan bir ambulans ve sağlık görevlilerinin giydiği tam korumalı cerrahi tulum kıyafetleri ayarlayan H.A., kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran kadının evine gitti. Sabah'ın haberine göre H.A., kapıyı açanlara, "Erkek arkadaşı koronavirüse yakalandı, test için onu da hastaneye götürmeliyiz” diyerek kadını evden çıkardı. Yolda doktor kılığındaki erkeğin eski sevgilisi olduğunu fark eden kadın, bir şekilde mücadele ederek kurtuldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

20 Nisan'da yaşanan olayın ardından kadın, emniyete gitti. Kadının şikayeti üzerine H.A. hakkında soruşturma başlatıldı.