Bilecik'in Bozüyük ilçesinde eşini öldüren Arif K., Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararla 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve kızına cinsel istismar suçundan 30 yıl hapis cezası aldı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde tartıştığı eşi Dilek K.’yi yaralayıp öldüren ve tutuklu yargılanan Arik K., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, kızına cinsel istismar suçundan da 30 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, Arif K.'ye iyi hal indirimi uygulamadı.

KIZINI CİNSEL İSTİSMARA MARUZ BIRAKMIŞ

2019 yılının nisan ayında Bozüyük ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi'nde yaşanan olayda Arif K.'nin kendisini aldattığını iddia ettiği Dilek K. ile tartışmasının ardından Dilek K.'yi yaralayarak öldürdüğü biliniyor. Polis ekiplerince gözaltına alınan Arif K. çıkarıldığı mahkeme tarafından 'kasten öldürme' ile suçlanarak tutuklandı. Öte yandan Arif K.'nin yapılan araştırmalar sonucunda kızına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkarıldı. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede sanık Arif K. hakkında ‘kasten öldürme’ ve kızına 'cinsel istismar' suçlarından Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

KATİLİN SAVUNMASI: "BANA KOMPLO KURDULAR"

Sanık Arif K., Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmasında pişman olduğunu söyleyen sanık Arif K., kızı ile eşinin kendisine komplo hazırladığını ileri sürerek, "Eşim beni aldatıyordu. Kızım o dönemler uyuşturucu kullanan biriyle takılıyordu. Ben de onu normal biriyle evlendirmek istedim. Eşim bana 'kıza sahip çıkamadın’ diyerek küfredip yüzüme tükürdü. Sinirlerime hakim olamadım ve bıçakladım. Cinsel istismar suçlaması ise bana kızgın oldukları için bir komplodur" diyerek kendisini savundu.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ UYGULANMADI

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, son savunmaların ardından sanık Arif K.’ya 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kızına cinsel istismarla suçlanan Arif K. ayrıca ‘cinsel istismar’ suçundan da 30 yıla hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti eşini öldüren ve kızına cinsel istismarda bulunan Arif K.’ya ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı.