İstanbul'da evine temizlik için çağırdığı kadına cinsel saldırıda bulunan Mert Al isimli erkek bugün hakim karşısına çıkıyor. Cinsel istismar faili erkeğin 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul'da Mert Al isimli erkek, temizlik için A. T. G.’yi evine çağırdı. İstanbul Esenler’deki evinden Gaziosmanpaşa’ya giden kadın bu evde 2 yaşındaki oğlunun önünde cinsel saldırıya maruz bırakıldı. 30 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Al bugün hakim karşısına çıkıyor.

2 YAŞINDAKİ OĞLUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI

Mert Al (28), Facebook’ta iş ilanları sayfasına, Esenler çevresinde ev temizliği işi aradığını belirten A. T. G. (38) ile temasa geçti. Geçen 16 Şubat günü G., bakacak kimsesi olmadığı için, 2 yaşındaki oğlunu da alarak Esenler’den Gaziosmanpaşa Küçükköy’e gitti. G., saat 12.00 gibi Al’ın attığı konuma ulaştı. Hürriyet'in haberine göre; G., eve girdikten hemen sonra temizliğe başladı. Al’dan süpürge makinesi isteyen G., o sırada halıları toplamaya başladı. Bu esnada Al, G.’ye arkadan yaklaştı ve ağzını kapatarak odaya geçmesini istedi. G., bırakılmasını istese de başaramadı. Bu esnada G.’nin 2 yaşındaki oğlu da ağlamaya başladı.

"ŞİKAYETÇİ OLURSAN ÖLDÜRÜRÜM" TEHDİDİ

Mert Al, cebinden çıkardığı bıçağı küçük çocuğa doğrulttu. G.’ye cinsel istismarda bulunan Al, genç kadının evden çıkmasına da bir süre izin vermedi. Al, G.’ye “Kimseye bir şey söylemeyeceksin. Şikayetçi olmayacaksın. Öldürürüm yoksa sizi” dedi.Al, genç kadın ve oğlunun evden çıkmasına izin verdi. Sokağın başındaki bir dükkana sığınan G., burada polisi arayarakdDakikalar sonra polis ekipleri sokağa geldi. G., olayın yaşandığı evi polislere gösterdi.

İLK DURUŞMA BUGÜN

Gözaltına alınan Mert Al, çıkarıldığı Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde, G. ile, kendi rızası ile birlikte olduklarını öne sürdü. Al, “Eğer zorla bir şey olsa benim de yüzümde yaralamalar olurdu” dedi. Tutuklanarak cezaevine konulan Al hakkında, 30 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması bugün yapılacak.