İstanbul Sancaktepe’de evli olduğu kadına işkence yapan erkeğe 7 suçtan 75 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sancaktepe'de 2 Ekim'de evli olduğu E.A.'ya (23) işkence yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Mert A., (28) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

7 SUÇTAN DAVA AÇILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Mert A. hakkında, "Nitelikli yağma", "Nitelikli cinsel saldırı", "Nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli eşi kasten yaralama", "Eşe karşı eziyet", "Zincirleme hakaret" ve "Silahla tehdit" suçlarından iddianame düzenlendi. Mert A.'nın olay tarihinde kendisini aldattığını düşündüğü Eda A. ile tartıştığı belirtilen iddianamede, "Şüpheli Mert'in müşteki E.A.'nın vücudunun her tarafına vurduğu, elindeki telefonu zorla alarak nitelikli yağma suçunu işlediği, küfürler ettiği, yaraladığı, müştekiyi mutfağa götürerek aldığı bıçağı boğazına dayayıp konuşmaması durumunda boğazını keseceğini, öldüreceğini söyleyerek tehdit ettiği, bıçağı karnına, bacağına değdirip tehditlerine devam ettiği" belirtildi. Adli Tıp Raporu'na göre E.A.'nın vücudunda basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde kemik kırıklarının bulunduğu belirtilen iddianamede, "Şüpheli Mert A., müşteki E.A.'ya vurarak yaralamak, bıçağı defalarca ısıtıp kızgın bıçakla yaralamak suretiyle eşe karşı eziyet suçunu işlediğinin kabulü gerekir" denildi.

SAVCI ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İddianamede, "Şüpheli Mert A.'nın birden çok suçu müştekiye yönelik ağır bir surette gerçekleştirmesi nedeniyle şüpheli hakkında en üst cezadan cezanın verilmesi hususu dikkate alınması, sabit olan eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılması" talep edildi.

7 SUÇTAN 75 YILA KADAR CEZA İSTENDİ

İddianamede Mert A.'nın, "Nitelikli yağma", "Nitelikli cinsel saldırı", "Nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli eşi kasten yaralama", "Eşe karşı eziyet", "Zincirleme hakaret" ve "Silahla tehdit" suçlarından 23 yıl 5 aydan 75 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.