İstanbul Kartal'da evli olduğu kadına şiddet uygulayan Erol Elbasan isimli erkeğe mahkeme tarafından iyi hal indirimi verildi.

İstanbul Kartal’da Derya Elbasan isimli bir kadın 20 yıldır evli olduğu Erol Elbasan isimli erkek tarafından tarafından şiddete maruz kalmıştı. Kadına şiddet uygulayan Erol Elbasan’ın davasının görüldüğü duruşmada iyi hal indirimi uygulandı.

"YARIM BIRAKTIĞI İŞİ TAMAMLAYACAKTIR"

Duruşmada söz alan Derya Elbasan, “Şikayetim devam ediyor. Sanığın pişman olduğuna inanmıyorum. Tahliye edilmesi halinde yarım bıraktığı işi tamamlayacaktır” dedi.

"PİŞMANIM" DEDİ, İYİ HAL İNGİRİMİ ALDI

Mahkeme ise darp edilen kadını değil darp edenin “pişmanım” lafzını esas alıp iyi hal indirimi uyguladı. Mahkeme Erol Elbasan’ı önce, “eşi kasten yaralama” suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. ‘Tehdit’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından ise suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat kararı verildi.

 "İYİ HAL DERKEN NE KASTEDİLİYOR?"

Duruşmadan sonra adliye önünde açıklama yapan Derya Elbasan şunları ifade etti: “Yargılama sisteminde caydırıcılığa önem verilse, bu suç oranı yüzde 50’ye inebilir. Yani yaklaşık altı aydır süren bir mahkeme var ve bunlar göz önünde bulundurulmuyor. ‘Sen git, bir daha gelirsen eğer sen bu cezayı bu şekilde yatarsın’ şeklinde bir sırt sıvazlanıyor. Ondan sonra kadınlar neden ölüyor? İyi hal derken ne kastediliyor? Mahkemedeki iyi hal, beni, hakimin ve savcının gözünün önünde darp etmemesi mi, bana hakaret edememesi mi? Bunu yapmadığı için mi iyi hali. Benim fotoğraflarım, benim 20 gün boyunca bir pipetle beslenmem, benim mağduriyetim niye göz önünde bulundurularak bir ceza sistemi uygulanmıyor? Şu an çıkan karardan hiç memnun değilim. Evime 500 metre yaklaşamayacakmış. Benim evimin etrafında park var, kafe var, her şey var. ‘Kafeye geldim’ dediği zaman bitti bu olay. Yani bu kadar basit.”