Konya'da evli olduğu kadını şiddete maruz bırakan ve, "Yaptığım işi yarım bırakmam. Şimdi öldürsem 3 yıl yatar çıkarım. Bana hiçbir şey olmaz" diyen Ali A., isimli erkek serbest bırakıldı.

Konya'nın Karatay ilçesinde geçen Cumartesi günü yaşanan olayda Rukiye A., evli olduğu Ali A., isimli erkek tarafından kaynar su ile şiddete maruz bırakıldı. 1,5 yaşındaki kızıyla birlikte şiddete maruz kalan Rukiye A.,'nın komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık personelleri sevk edildi.

ADLİ KONRTOL ŞARTIYLA SERBEST

Rukiye A., kızıyla birlikte Konya Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken Ali A., isimli erkek de gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen erkek, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"DIŞARIDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZMESİ ZORUMA GİDİYOR"

Maruz kaldığı şiddet nedeniyle vücudunda ikinci dereceden yanıklar oluşan Rukiye A., "Şikayetçi oldum. Adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Ben burada acılar içerisinde kalırken onun dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesi zoruma gidiyor. Ben sırtımın üzerine bile yatamazken o bir yerlerde geceleri rahatlıkla uyuyor. Ben çocuğumu bile kucağıma alamıyorum. Ben sadece hakkımı istiyorum. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum" diye konuştu. "Yaptığım işi yarım bırakmam. Şimdi öldürsem 3 yıl yatar çıkarım. Bana hiçbir şey olmaz" diyen Ali A., ise ifadesinde kadını suçlayarak, "Sıcak su bana da geldi. Bu arada ben de yaralandım" savunmasında bulundu.

ŞULE ÇET DAYANIŞMA PLATFORMU'NDAN ÇAĞRI

Şule Çet Dayanışma Platformu #RukiyeninSesiOlalım etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Konya’da 23 yaşındaki Rukiye A., şiddet gördüğü erkek tarafından darp edildi, ardından 1,5 yaşındaki kızı ile birlikte üzerine  sıcak su dökülerek haşlandı. 'Yaptığım işi yarım bırakmam. Şimdi öldürsem 3 yıl yatar çıkarım. Bana hiçbir şey olmaz’ diyen Ali A., serbest bırakıldı" diye yazdı. https://twitter.com/suleicinadalet/status/1350431184908640257?s=20