Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eylül 2019 Raporu yayınlandı. Rapora göre Eylül ayında erkekler tarafından 53 kadın öldürüldü, cinsel şiddet ve çocuk istismarı devam ediyor.

Bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 31 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2’si ekonomik bahaneyle, 9’u boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

İLLERE GÖRE VERİLER

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN İSİMLERİ

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Eylül ayında öldürülen 53 kadının 17’sinin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 15’i evli oldukları erkek, 6’sı tanıdık/akraba, 5’i birlikte olduğu erkek, 3’ü oğlu, 2’si ağabeyi, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i evli olduğu erkek ve ailesi, 1’i evli olduğu erkek ve kardeşi, 1’i de tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

CİNAYETLER EN ÇOK KESİCİ ALETLERLE İŞLENDİ

18’i kesici aletle, 12’si ateşli silahlarla, 2’si boğularak, 1’i boğularak ve kesici aletle, 1’i düşerek, 1’i kimyasal madde ile, 1’i de yanarak öldürüldü.  17’sinin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 30’u evinde, 6’sı sokakta, 2’si parkta, 1’i ahırda, 1’i bahçede, 1’i eğlence mekanında, 1’i iş yerinde, 1’i manavda, 1’i de otelde öldürüldü. Öldürülen kadınların 2’sinin barajda, 2’sinin ormanda cansız bedenleri bulundu. 5 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLARIN ÇALIŞMA DURUMU HALA TESPİT EDİLEMİYOR

Kadınların çalışma durumlarını tespit etmek ise çok zor. Ulaşılabilen veriye göre kadınların 7’si bir işyerinde çalışıyor, 1’si çalışmıyor ve 45 kadının çalışma durumu bilinmiyor.