Ankara'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı alıkoyduktan sonra öldüren fail Uğur Koçyiğit, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi’nde, 22 Haziran 2018’de kaybolduktan bir hafta sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’ya, Uğur Koçyiğit'in cinsel saldırıda bulunarak katlettiği ortaya çıkmıştı. Yağlıkara’nın ölümüyle ilgili açılan davanın 9’uncu duruşması Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Uğur Koçyiğit, “kasten öldürme” ve “çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis cezasıyla tutuklu yargılanırken, Koçyiğit'e yardım ettiği gerekçesiyle annesi Huriye Koçyiğit ise, 20 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmaya Yağlıkara’nın ailesi, avukatları ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan’la farklı illerden gelen dernek üyeleri katıldı. Sanık Uğur Koçyiğit’in tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldığı duruşmada diğer sanık Huriye Koçyiğit de hazır bulundu. Daha önceki duruşmada mütalaasını açıklayan iddia makamı, tutuklu sanık Uğur Koçyiğit'in "nitelikli cinsel istismar, cebir kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis cezası verilmesine, sanık Huriye Koçyiğit'in ise suça "yardım etme" suçundan cezalandırılmasını istemişti.

İNDİRİM YAPILMADI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise cezayı artırarak sanık Uğur Koçyiğit’e “çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 30 yıl, “çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 12 yıl hapis cezası verdi. Cezaları üst sınırdan veren mahkeme, sanık hakkında ‘takdir’ indirimi de yapmadı. Ayrıca Koçyiğit’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FAİLİN ANNESİNE 16 YIL HAPİS

Huriye Koçyiğit de “çocuğu kasten öldürmeye yardım” suçundan 13 yıl 4 ay, “çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.