Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir TV programında Simone de Beauvoir'ın erkek olduğunu iddia etti.

Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir TV programında Fransız feminist yazar Simone de Beauvoir hakkında söyledikleriyle alay konusu oldu. Erbakan, Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'le 40 programına katıldı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1304315363941920768 Erbakan, "İstanbul Sözleşmesi'ne neden karşısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

ERBAKAN’IN İDDİASININ AKSİNE KADIN

"İstanbul Sözleşmesi dayanmış olduğu paradigma nedeniyle sıkıntılı bir sözleşmedir. Nedir o paradigma? Toplumsal cinsiyet paradigması. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en yaygın olduğu ülkeler İskandinav ülkeleri. Avrupa'da kadına en yüksek şiddet oranı Danimarka, Finlandiya ve İsveç'te gerçekleşiyor. Uluslararası Af Örgütü'nün araştırması. Dünyada en çok tecavüz 50 bin tecavüzle Finlandiya'da gerçekleşiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği tecavüzü, şiddeti engellese orada engellerdi. Bir tane Fransız felsefeci Simone de Beauvoir , 1949 senesinde, biseksüel bir adam. Toplumsal Cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri." Fransız yazar ve filozof Simone de Beauvoir, Erbakan'ın iddia ettiğinin aksine bir kadın.