Ankara’da 17 yaşındaki Gamze Açar, Kızılcahamam’da termal bir otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetti. Polis cinayet şüphesiyle beş kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da sahtekar bir grubun iş ilanına başvuran, daha sonra götürüldüğü otelin 5’inci katından şüpheli biçimde düşen Gamze Açar isimli çocuk yaşamını yitirdi. Polis cinayet şüphesiyle beş kişiyi gözaltına aldı. Gamze Açar, sözde devre mülk satıcılığı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı ilanındaki numarayla iletişime geçti. Açar, sahte şirketin elemanları tarafından önceki gece Kızılay’dan alınarak otelde konaklaması için Kızılcahamam’a götürüldü. Burada bir otele üç kişi tarafından getirilen Açar’ın, lobideki görevli atlatılarak otel odasına götürüldüğü, otelde konaklayan Açar’ın sabah saat 08.00 sıralarında bulunduğu 5’inci kattan aşağı düştüğü ihbarı geldi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açar, önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi’ne ardından da Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Oteldeki odada inceleme yapan polis, odanın dağıldığı ve bardak kırıklarının olduğu böylece bir arbede yaşanmış olabileceği üzerinde durdu. Yapılan çalışmalarda beş kişi gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Açar’ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenazeyi alarak defnetmek üzere Antalya’ya götüren baba Ferhat Açar, “Aile olarak olayın takipçisiyiz. Olayda adı geçen otelden, zanlılardan şikayetçi olduk. Yaşanan bu durumun araştırılıp gerçeğin ne olduğunun ortaya çıkarılması için uğraşacağız” dedi.