Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre, Gercüş’teki çocuğa yönelik cinsel istismar vakasına ilişkin “sosyal medyada dezenformasyon yaptığı” iddia edilen 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Batman’ın Gercüş ilçesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasının ardından yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını duyurdu.

EMNİYET'TEN "ALGI OPERASYONU" AÇIKLAMASI

EGM’nin internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Gercüş’e bağlı bir köyde 15 yaşındaki kız çocuğunun, geçtiğimiz Kasım ayında aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu kişiler tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ve bunun sonucunda hamile kaldığı ortaya çıkmıştı. Çocuğun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şu ana kadar bir erkek tutuklanırken, soruşturmaya Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nce “gizlilik” ve “yayın yasağı” getirilmişti. İstismar vakasını Türkiye’nin gündemine taşıyan JinNews ise soruşturmanın genişletildiğini ve aralarında polis, asker ve korucuların da olduğu 27 kişinin çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu öne sürmüştü. Ayrıca haberde, 27 kişiden sadece 11’inin dosyaya eklendiği iddia edilmişti. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ile Batman Valiliği ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, iddiaların aksine soruşturma kapsamında şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüphelinin tespit edilmediğini belirtmişti. Bu arada JinNews’in istismar vakasına ilişkin haberi de erişime engellendi. (Foto: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org)

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/15-yasinda-bir-cocugun-27-erkegin-cinsel-istismarina-maruz-birakildigi-iddia-edildi/