Tunceli'de yaklaşık 1 yıl önce kaybolan ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, Elazığ’da açılış törenine katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

"'GÜLİSTAN’IN NEREDE OLDUĞUNU ABAKAROV BİLİYOR' DEDİK"

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, anne Bedire Doku ile baba Halit Doku, Erdoğan'dan kızlarının bulunmasını istedi. Görüşmeye telefonla katılan abla Aygül Doku, "Annem ve babam Elazığ'da yüz yüze görüştü. Ben de görüşmeye telefonla katıldım. Gülistan’ın bulunmasını istedik. 'Gülistan’ın nerede olduğunu Zaynal Abakarov biliyor. Doğruları söylerse Gülistan'a ne olduğu cevabı bulunur' dedik" açıklamasında bulundu.

"HUKUKİ OLARAK ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taleplerini dinlediğini anlatan Aygül Doku, Erdoğan'ın "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak, hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Barajda aramalar konusunda elimizden geleni yaptık ama bulamadık" dediğini aktardı. Aygül Doku, Erdoğan'ın hukuki olarak olayın üzerinde duracaklarının sözünü verdiğini belirterek "Biz de umutluyuz" diye konuştu.