Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesi oturma eylemine başladı. Ailenin pankart asmasına izin vermeyen ve salgın gerekçesiyle gözaltına alınan anne Bedriye ve abla Aygül Doku serbest bırakıldı.

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku için ailesi Tunceli'de Seyit Rıza Meydanı'nda, "Zeinal Abarakov yargılansın, Gülistan Doku bulunsun" talebiyle oturma eylemine başladı. Polis aileyi abluka altına aldı aynı zamanda basına da engel oluyor. Gülistan Doku için Adalet Komisyonu'ndan kadınlar ve İstanbul'dan yola çıkan ÖGK heyeti de meydanda ancak alana alınmadı.

GÜLİSTAN DOKU'NUN ANNESİ VE ABLASI GÖZALTINA ALINDI

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemine geçen aile polis müdahalesiyle gözaltına alındı. Ailenin pankart asmasına izin vermeyen polisler, salgını gerekçe göstererek Anne Bedriye ve Abla Aygül Doku'yu gözaltına aldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Tunceli’de 247 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’yu bulmak için arama çalışmalarının durdurulmasının ardından ablası Aygül ve annesi Bedriye Doku, Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi başlatmıştı. Polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınan Aygül ve Bedriye Doku, serbest bırakıldı.