Aylardır haber alınmayan Gülistan Doku için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımcısı ile görüşen Ayşegül Doku, Gülistan’ın en son göründüğü yer olan Dinar Köprüsü yakınlarında bulunan Uzunçayır Barajı’nın boşaltılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, bakan yardımcısının kendisine, Gülistan’ın en son göründüğü yer olan Dinar Köprüsü yakınlarında bulunan Uzunçayır Barajı’nın boşaltılacağını söylediğini aktardı.

5 OCAK'TAN BU YANA HABER ALINAMIYOR

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için Uzunçayır Baraj Gölü’nde yapılan su altı arama çalışmaları, İçişleri Bakanlığı kararıyla durdurulmuştu. Bunun üzerine Doku ailesi Ankara’ya giderek, 16 Temmuz günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

20 TEMMUZ'DA BARAJ BOŞALTMA İŞLEMİ BAŞLAYACAK

Görüşmeye ilişkin Jinnews’e konuşan Gülistan’ın ablası Aygül Doku, İçişleri Bakanı Yardımcısı’nın kendilerine, Gülistan’ın en son göründüğü yer olan Dinar Köprüsü yakınlarında bulunan Uzunçayır Barajı’nın boşaltılacağını ve 15 gün boyunca bu çalışmanın devam edeceğini söylediğini aktardı. Doku, barajı boşaltma işleminin 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Aygül Doku, görüşmede, bakanın, şüpheli Zaynal Abarakov hakkında yurt dışı yasağı getirildiğini, bu süreç tamamlanmadan hiçbir yere gidemeyeceğini belirttiğini de ifade etti.