Tunceli'de 5 Ocak'ta şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan haber alınamıyor.

Doku'nun akıbetine ilişkin birçok iddia ortaya atılmış olsa da henüz kendisinden net bir bilgi alınmış değil.Doku'nun aile avukatı Ali Çimen, medyada çıkan ve Gülistan Doku'nun intihar ettiğine yönelik iddialara cevap verdi.

"ANAAKIM MEDYA DOKU'NUN AKIBETİNİ SORUNLU YANSITIYOR"

Çimen yaptığı yazılı açıklamada, "Dersim’de 5 Ocak’ta şüpheli şekilde ortadan kaybolan Gülistan Doku ile ilgili iktidara yakınlıklarıyla bilinen birçok gazete ve haber sitesi çeşitli haberler yaptı, yapıyor. Sorun elbette ki Doku olayını haber yapmaları değil. Sorun olayı nasıl yansıttıkları ve haberi nasıl kurdukları. Örneğin, Gülistan Doku’nun şüpheli kaybını intihar etmiş gibi yansıtmak gazetecilik açısından büyük bir sorun. Tıpkı, “Son Dakika: Gülistan Doku’nun intihar mektubu bulundu!” şeklinde başlık atılan örnekte olduğu gibi. Birçok yandaş medya, Doku’nun şüpheli kaybını bu başlıklarla yansıttı. Gülistan Doku henüz bulunamadı, başına ne geldiği bilinmiyor. Ortada birçok soru işareti, şüpheli bir erkek, polis bir baba var." dedi. Gülistan Doku'yu arama çalışmalarında başka bir kadının cansız bedenine ulaşılmıştı. 

"BAZI MEDYA KURULUŞLARI ALGI OLUŞTURUYOR"

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, basına yolladığı bir açıklama ile bu duruma dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Çimen, “Müvekkilim Gülistan Doku’nun kaybedilmesi olayı ile ilgili bir kısım medya kuruluşunda yapılan haberlerde; ‘Arkasında intihar mektubu bırakarak Dinar Köprüsü üzerine giden üniversiteli genç kız bulunamadı’ şeklinde yayınlar yapılmıştır. Bu haberler kamuoyunda soruşturma dosyasıyla ilgili yanlış bir intihar algısına neden olmaktadır” dedi.

"DOKU'NUN İNTİHAR ETTİĞİNE DAİR HİÇBİR KANIT YOK"

Müvekkili Gülistan Doku’nun kaybolmasının şüpheli olduğunu, olayla ilgili şüpheli kişilerin varlığını hatırlatan avukat Çimen, Gülistan Doku’nun intihar ettiği ile ilgili hiçbir beyanın ve kanıtın olmadığını söyledi. Çimen son olarak, Gülistan Doku olayıyla ilgili şüpheli Zainal Abakarov ve ailesi yönünden soruşturmanın devam ettiğini, bu yöndeki taleplerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildiğini paylaşarak, Gülistan Doku’nun intihar ettiği şeklinde haberlerin yanlış algıya neden olabileceğini, bu tür haberlerin soruşturma dosyasıyla örtüşmediğini yanı sıra bu durumun Doku ailesinde derin bir üzüntü yarattığını söyledi. Gülistan Doku için verilen meclis önergesinde de dikkat çeken bir detay ortaya çıkmıştı.