Antalya'da hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, boşanma aşamasında olan kadını yaralamasının ardından ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Yaralanan kadın, "Benim can güvenliğim yok, tutuklanması için ölmem mi gerekiyor?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Antalya'da E.S., 2013 yılında evlendiği G.S. isimli erkek tarafından yaralandı. Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. G.S., kendisiyle görüşmek istemeyen kadını "Ya geleceksin ya öleceksin" diye tehdit etti. 30 Haziran Perşembe günü, E.S.'nin temizlik yaptığı eve penceredeki teli yırtıp girerek çocuklarının gözleri önünde E.S.'ye bıçakla saldırdı. G.S.'nin bıçağı kalbine doğru savurduğunu gören E.S. ise can havliyle kaçmak isteyince bıçak sol koluna girdi.

FAİL, İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Kadının saldırıya uğramasının ardından olay anında G.S., "Benimle barışacaksın, kendim yaptın diyeceksin" diyerek tehditlerine devam etti. E.S. de saldırıdan kurtulmak için "Barışacağım" dedi. Hastanedeki tedavisinin ardından E.S., eşinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan G.S., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

EVLİLİĞİNİN 6. AYINDAN İTİBAREN ŞİDDET GÖRDÜ

Evliliğinin 6'ncı ayından itibaren şiddet gördüğünü söyleyen E.S., "Kavgalar sırasında evdeki eşyaları fırlatıyor, kırıyordu. Evimizi satıp, kumarda parayı harcadı. Babasının verdiği parayı ve bankadaki parayı da harcadı. Parayı neden harcadığını sorduğumda, şiddet uyguluyordu. Annemlere zarar verecek diye susuyordum" dedi.

KARAR İSYAN ETTİ: "CAN GÜVENLİĞİM YOK, ÖLMEMİ Mİ BEKLİYORLAR?"

Can güvenliği olmadığını ve korktuğunu söyleyen E.S., "Bıçağı elime verdi ve 'Ben yaptım diyeceksin' dedi. Barışacağımı söyleyince bıraktı. Yoksa öldürecekti. Önce hastaneye gittim ardından şikayetçi oldum. Ama onu hemen serbest bırakmışlar. Benim can güvenliğim yok, korkuyorum, çocuklarım var ne yapacağımı bilemiyorum. Benim ölmemi mi bekliyorlar onu içeriye almak için? Evden dışarı zor çıkıyorum" diye konuştu.