Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun yayınladığı rapora göre, Haziran ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürülürken şüpheli ölümler ve faili meçhul cinayetlerde de artış yaşandı. Kadınlar en fazla evli olduğu erkekler tarafından öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, Haziran ayında erkekler 27 kadını öldürdü, 23 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 Haziran ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Mayıs’ta erkekler 27 kadını öldürdü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti. Salgın sürecinde ‘normalleşme’ye geçilmesiyle birlikte kadın cinayetlerinin arttığı belirtilen raporda, 23 kadının da şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği belirtildi., Öldürülen 27 kadından 11’inin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemezken, ikisi ekonomik bahaneyle, 14’ü de kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadın cinayetlerinin çoğunda erkekler, ateşli silah kullandı. Rapora göre 15 kadın ateşli silahlarla, sekizi kesici aletle, üçü de boğularak öldürüldü. Bir kadının nasıl öldürüldüğü ise tespit edilemedi.

KADINLAR EN FAZLA EVLİ OLDUĞU ERKEKLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Haziran’da öldürülen 27 kadından 11’i evli olduğu erkek, ikisi de birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Diğer kadınlarda akrabaları olan veya tanıdıkları erkekler tarafından öldürüldü. Kadınların 14’ü evinde, yedisi sokakta, biri işyerinde, biri de bir arazide öldürüldü. Dört kadının nerede öldürüldüğü ise tespit edilemedi. Platform’un açıklamasına göre Haziran’da erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri şöyle: