Halkların Demokratik Partisi, eşini şiddete maruz bıraktığı iddia edilen Mensur Işık hakkındaki soruşturmaya kadının ilk beyanını esas alarak devam edeceğini açıkladı.

HDP, Muş Milletvekili Mensur Işık hakkındaki şiddet soruşturmasını eşi beyanını geri çekmesine rağmen devam ettirecek.

'DOLABA ÇARPTIM' DEMİŞTİ

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın eşi Ebru Işık, gözündeki morlukla hasatneye gitmiş ve Mensur Işık tarafından şiddete maruz kaldığını beyan etmişti. Konunun sosyal medyada yer alması ve HDP'nin inceleme başlattığını açıklamasının ardından Ebru Işık, şikayetini ve beyanını geri çektiğini açıklamış, "İfademi anlık bir öfkeyle yanlış verdim. Kesinlikle şiddet yok. Eşim hastaneye götürmediği için kızmıştım. O kızgınlıkla polise giderek şikayetçi oldum. Dolaba çarpma sonucu gözümde morarma oldu" demişti.

HDP SORUŞTURMAYA DEVAM EDECEK

HDP tarafından atılan bilgilendirme mailine göre Ebru Işık'ın beyanını geri çekmesinin soruşturmayı düşürmediği belirtildi. HDP Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, "Merkezi Disiplin Kurulumuz, Ebru Işık'ın ilk beyanını esas alarak soruşturmaya devam edecektir. Tüm yetkileri tedbiren durdurulan Mensur Işık'ın savunması alınacaktır" denildi. Işık hakkındaki kamu davası da hastane raporu ve ilk beyan üzerinden sürdürülecek.